Etape constructie casa in regie proprie

mai 12th, 20119:57 am @

0


Articol publicat in: Servicii


Pentru constructia unei case, chiar daca o ridicati in regie proprie, este nevoie de organizare de santier si planificare etape constructie. Dar inainte de a incepe constructia veti avea nevoie de un plan (proiect) al viitorului imobil si autorizatie de constructie.

Pregatirea actelor si obtinerea autorizatiei de constructie

Primul pas in executarea unei constructii il constituie obtinerea autorizatiei de construire. Autorizatia de constructie se elibereaza de catre primaria de care apartineti si are la baza proiectul tehnic.

Documentatia necesara pentru autorizatia de constructie:

  • actul de identitate al beneficiarului si actul de proprietate asupra terenului;
  • avizele si acordurile prevazute in certificatul de urbanism;
  • proiectul tehnic al constructiei si faza P.A.C realizata de catre proiectantii autorizati respectiv: arhitecti, ingineri structuristi si ingineri instalatori.

Intervalul de timp pentru obtinerea in conditii normale a autorizatiei de constructie este de 3 luni:

  • 1 luna de la depunerea completa a documentatiei pentru obtinerea certificatului de urbanism
  • 1 luna de la depunerea completa a documentatiei pentru obtinerea de avize si acorduri
  • 1 luna de la depunerea completa a documentatiei pentru obtinerea autorizatie de construire.
  • (aceasta estimare este valabila in cazul in care autoritatile nu intarzie eliberarea documentelor, in anumite cazuri pot apare intarzieri)

Valabilitatea autorizatiei de constructie are o durata limitata astfel sunteti obligati sa incepeti lucrarile in maxim 1 an de la obtinerea autorizatiei. Exista posibilitatea prelungirii valabilitatii cu inca 1 an.

Sunteti obligat ca inaintea inceperii lucrarilor de constructie sa anuntati primaria si inspectoratul de stat pentru constructii. In cazul in care omiteti sa faceti acest lucru se considera inceperea executiei lucrarilor data eliberarii autorizatiei de construire.

Trebuie respectata documentatia si informatiile prezentate in momentul obtinerii autorizatiei iar orice fel de modificare adusa pe parcursul procesului de executie va obliga sa completati si sa reautorizati lucrarile.

(*sursa: eproiecte.ro )

Share and Enjoy: